Damián van der Vaart dolt met vader: 'Ik ben snel'

"Ik denk dat ik een beetje een mix van Van der Vaart en Ziyech ben"

7 september 2023 om 15:43

Damián van der Vaart trad woensdag in de voetsporen van vader Rafael van der Vaart met een contract bij Ajax. De zeventienjarige middenvelder reageert verheugd, maar onthult dat zijn vader niet zijn grote voorbeeld is.

Van der Vaart junior kwam over van Esbjerg en tekende voor één jaar. "Het voelt heel goed, ik ben erg blij. Het was natuurlijk altijd een droom voor mij", zegt hij tegen Ajax TV. "Drie maanden terug mocht ik hier komen voor een stage en een week laten zien wat ik kan. Uiteindelijk werd ik geaccepteerd. Ik voel me heel welkom hier. Een paar jongens ken ik al van Oranje."

Van der Vaart sluit aan bij Ajax O18. "Nee, ik heb niet lang hoeven nadenken toen Ajax kwam. Ik heb meteen ja gezegd." Ook vader Rafael hoefde hem niet te overtuigen. "Papa geeft me altijd advies, maar hierover hoefde ik niet na te denken."

De twee spelen op dezelfde positie, waardoor een vergelijking niet uit kan blijven. "Ik ben een aanvallende middenvelder. Ik heb een goed rechterbeen, ben ook snel. Sneller dan hij was", dolt Damián met zijn vader. "Ik hou ervan om altijd naar voren te spelen. Steekpasses, schieten..."

De Van der Vaart-telg noemt de 109-voudig international niet als zijn idool. "Dat is Hakim Ziyech, daar kijk ik altijd naar. Maar ik heb ook zeker beelden van m'n vader teruggekeken." Op wie lijkt hij dan het meest? "Misschien ben ik een beetje een mix van allebei", aldus Damián, die bij zijn grootouders gaat wonen.

Van der Vaart senior reageerde al verheugd op de overstap van zijn zoon.