'Van Bronckhorst aangeboden in La Liga: Nederlander geen kandidaat'

'Van Bronckhorst aangeboden in La Liga: ex-Feyenoord-coach geen kandidaat'

7 september 2023 om 15:14

In de zoektocht van Villarreal naar een nieuwe trainer valt ook de naam van Giovanni van Bronckhorst. De Nederlander is aangeboden bij de La Liga-club, zo stelt Relevo donderdag. Hij lijkt echter niet de beste papieren te hebben.

Villarreal zette dinsdag Quique Setién op straat en is druk op zoek naar een opvolger. Volgens Relevo was de Argentijn Marcelo Gallardo, die veel succes boekte bij River Plate, 'Plan A' in het Estadio de la Cerámica, maar hij bedankte opvallend genoeg voor de eer. Dat geldt ook voor Julen Lopetegui, die nog niet wil terugkeren naar Spanje en hoopt op een nieuwe kans in de Premier League of een ander Europees land.

Ook van Real Madrid-legende Raúl González is El Submarino Amarillo zeer gecharmeerd. De voormalig topaanvaller blijft echter liever bij de Koninklijke, waar hij op dit moment het tweede team traint. Daardoor lijkt Villarreal nu uit te komen bij Pacheta, die in april vertrok bij Real Valladolid. Ook Javi Gracia, de voormalig coach van onder meer Valencia en Leeds United, is nog een optie.

Van Bronckhorst lijkt verder niet serieus overwogen te worden door Villarreal. De voormalig oefenmeester van Feyenoord zit zonder club sinds zijn vertrek bij Rangers FC in november 2022.