Vaderschap verandert Lang: 'Dat hij zegt: m'n vader is de gekke man die alles won'

Vaderschap verandert Lang: 'Dat hij zegt: m'n vader is de gekke man die alles won'

6 september 2023 om 12:12

Het vaderschap heeft Noa Lang veranderd. Vier maanden geleden werd de PSV-aanvaller vader van een zoon, Navy Livai. Lang stelt dat zijn zoon een extra motivatie is om het op het naast het veld goed te doen.

De geboorte van Navy bracht veel teweeg bij Lang. "In het ziekenhuis stond ik in een hoek toen de dokter hem in mijn handen gaf. Hij zei: Kijk, dit is je zoon. Ik hoorde wel van jongens dat het een heel apart gevoel is dat je nog nooit hebt meegemaakt. Dat is ook zo. Ik werd echt emotioneel. Voordat ik hem in mijn handen had, ging ik al huilen", zegt de Oranje-international tegen Life After Football.

Sinds hij vader is, is het leven van Lang anders. "Als ik scoor, denk ik aan hem. Het is een extra motivatie", vertelt hij. "Ik had altijd wel een doel, maar sinds hij er is, is er ook iemand vóór wie je het doet. Ik wil hem trots maken. Dat hij later zegt: Mijn vader is die gekke man die alles won."

Lang stelt dat hij zich zeer verantwoodelijk voelt. "Ik ben veel voorzichtiger met hem dan zijn moeder. Met aankleden ben ik bang dat er een armpje klem zit. Ja zo ben ik nu, haha."