Lang licht toe: 'Ik hou van kinderen, wat ik in De Kuip deed was heel normaal'

'Prikkelbare en impulsieve' Lang vertelt: 'Respect voor die kinderen en ouders'

6 september 2023 om 09:40

Noa Lang heeft zich uitgelaten over zijn fraaie gebaar na afloop van de gewonnen strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord. De PSV-aanvaller maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, al ging het in de dagen na het duel vooral over de manier waarop Lang kinderen met een beperking de avond van hun leven gaf.

Lang knuffelde na de prijsuitreiking met de kinderen, terwijl hij hen ook zijn medaille liet dragen. "Ik kreeg daar ontzettend veel berichten over op mijn socials", zegt de Oranje-international tegen Life After Football. "Voor mij was dat heel normaal." Lang nam de kinderen mee en liet hen het PSV-publiek opzwepen. "Ik kan prikkelbaar zijn en impulsief, maar dit ben ik ook. Ik hou gewoon van kinderen en wat ik deed toen in De Kuip is volgens mij heel normaal."

"Ik vind die jongetjes de leukste kinderen ter wereld", stelt Lang. "Het leven kan lastig zijn voor ze, maar ze staan heel gelukkig in het leven. Wij doen allemaal maar moeilijk en serieus in dat leven maar zij lijken zich nergens druk om te maken. Daar heb ik gewoon heel veel respect voor. En voor hun ouders voor wie het ook niet makkelijk zal zijn, ook. Dat mensen deze kant van mij niet kennen, maakt me niks uit. De mensen om mij heen weten hoe ik écht ben."