Van Dijk blijft nuchter in NOS-interview: 'Jij maakt er iets mysterieus van'

Van Dijk: 'Geen discussie denk ik, maar jij maakt er iets mysterieus van'

5 september 2023 om 19:16

Virgil van Dijk denkt dat zijn basisplaats bij Oranje niet ter discussie staat. De captain van Oranje krijgt daar vragen over, nadat hij aangeeft graag te willen spelen deze interlandperiode. Die uitspraak komt echter elders vandaan.

In gesprek met de NOS krijgt Van Dijk de vraag wat hij zou doen als bondscoach: in het centrum kiezen voor zichzelf en Matthijs de Ligt, of niet? "Dat zullen we zien", houdt de Liverpool-verdediger zich op de vlakte. "Ik wil spelen en winnen, dat is het allerbelangrijkste. Ik heb vertrouwen in iedere speler in de selectie. We hebben iedereen ook nodig. Of ik ook speel? Dat hoop ik."

Verslaggever Jeroen Stekelenburg gaat aan op het feit dat Van Dijk zegt graag te willen spelen bij Oranje. Is zijn basisplek niet langer een zekerheid? "Voor mijn gevoel klopt dat niet, maar de bondscoach is de baas. Hij zal het team bekendmaken, maar dit is denk ik geen discussie. Denk jij van wel?", richt Van Dijk zich tot Stekelenburg. "Jij maakt er een mooie vraag en een mysterieus iets van."

Als Stekelenburg vertelt over de 'speeluitspraak' van Van Dijk, reageert de stopper nuchter. "Ik heb afgelopen weekend niet gespeeld, vandaar." Door een schorsing zat de Nederlander namelijk niet bij de Liverpool-selectie.