Opmerkelijk: Spaanse bond draait 180 graden en gaat diep door stof na Rubiales-rel

Opmerkelijk: Spaanse bond draait 180 graden en gaat diep door stof na Rubiales-rel

5 september 2023 om 18:10
Laatste update: 5 september 2023 om 18:34

Opmerkelijk: waar de Spaanse voetbalbond eerder vierkant achter bondsvoorzitter Luis Rubiales bleef staan, veronschuldigt de RFEF zich nu tegenover de hele wereld voor het gedrag van Rubiales. De geschorste bestuurder gaf Jennifer Hermoso na de WK-winst van de Spaanse vrouwen een kus op haar mond, tegen haar wil in.

Rubiales werd al geschorst door de FIFA na zijn actie, maar de Spaanse bond haalde alles uit de kast om de voorzitter te verdedigen. Zo publiceerde het een fotoanalyse, waaruit werd geconcludeerd dat de veelbesproken zoen niet tegen de wil van Hermoso in was. Mogelijk was Rubiales verantwoordelijk voor die publicatie. Pedro Rocha, die Rubiales vervangt, gaat nu namelijk diep door het stof.

'We bieden onze excuses aan richting de voetbalwereld, FIFA, UEFA, nationale bonden, spelers van Spanje en Engeland en alle andere betrokkenen en fans over de hele wereld, voor het volledig onacceptabele gedrag van onze hoogste vertegenwoordiger bij de WK-finale en alle de gebeurtenissen die volgden', schrijft Rocha dinsdag in een statement.

'Er is enorme schade aangericht en wij voelen ons diep bedroefd', gaat Rocha verder. 'Dit incident is een grote smet op het Spaanse voetbal en de samenleving. We moeten de feiten op orde hebben om ervoor te zorgen dat dit nooit meer kan gebeuren. Wij beloven dat dit nooit meer zal gebeuren.'