Perez haalt persmoment aan als probleem transfergekte: 'Moest hier zo om lachen'

'Speler verdient 5,2 miljoen euro, maar zijn trainer heeft geen idee wie hij is'

5 september 2023 om 10:37
Laatste update: 5 september 2023 om 12:00

Kenneth Perez vindt het smijten met geld door clubs uit Engeland en Saudi-Arabië nu echt een probleem worden. In het programma Voetbalpraat van ESPN haalt hij een moment aan van Chelsea-trainer Mauricio Pochettino. De Argentijn had op een persconferentie geen idee wie zijn eigen speler Malang Sarr was.

"In Saudi-Arabië wordt met geld gesmeten en ook in Engeland wordt daar kritiek op geuit, terwijl de Engelse clubs er ook wel wat van kunnen", vertelt Perez over de miljarden die deze zomer zijn uitgegeven op de transfermarkt. Engeland en Saudi-Arabië gaven deze transferzomer samen meer uit dan de andere topcompetities bij elkaar.

Zo haalde Perez een moment aan met Pochettino die zich Sarr niet kon herinneren. "Ik moest echt lachen om dit moment. Dit is de kern van het probleem van spelers die naar Engelse clubs gaan. Bij een persconferentie bij Chelsea werd Pochettino gevraagd naar een speler van zijn selectie, Sarr. Pochettino keek de journalisten aan van: over wie heb je het? Hij kijkt de perschef aan: wie is Sarr? Dat is een selectiespeler, een speler die 5,2 miljoen pond per jaar verdient."

Sarr speelde vorig seizoen op huurbasis voor FC Porto, maar komt dit seizoen weer uit voor Chelsea. Op veel speeltijd lijkt hij dus niet echt te hoeven rekenen.