Toch nog uitgaande transfer bij Ajax: Wijndal vertrekt naar België

Ajax bevestigt: Wijndal kiest eieren voor zijn geld en vindt onderdak bij Antwerp

5 september 2023 om 08:46
Laatste update: 5 september 2023 om 08:46

Owen Wijndal vertrekt alsnog bij Ajax. De 23-jarige linksback is op een zijspoor beland in Amsterdam en wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan Royal Antwerp FC, zo maken de clubs bekend.

Wijndal kwam een jaar geleden voor tien miljoen euro over van AZ, maar hij wist de verwachtingen in de Johan Cruijff Arena niet in te lossen. Hij verloor de concurrentiestrijd en zijn perspectief werd er dit seizoen niet beter op door de komst van Borna Sosa en Gaston Ávila. Trainer Maurice Steijn kan bovendien ook nog beschikken over jeugdproduct Anass Salah-Eddine.

Daarom kiest Wijndal nu eieren voor zijn geld. De elfvoudig international maakt het seizoen op huurbasis af bij het Antwerp van technisch directeur Marc Overmars en trainer Mark van Bommel, bevestigt Ajax. De Belgische kampioen zocht een opvolger voor de door Ajax aangetrokken Ávila. 

Wijndal heeft nog een contract tot medio 2027 bij Ajax. Hij speelde dit seizoen twee competitieduels: één minuut tegen Heracles Almelo en een helft tegen Excelsior.