Gravenberch om na Liverpool-belangstelling: 'Hij sprak over alles met me'

Gravenberch om na Liverpool-belangstelling: 'Hij sprak over alles met me'

2 september 2023 om 08:48
Laatste update: 2 september 2023 om 08:59

Ryan Gravenberch had weinig bedenktijd nodig toen Liverpool concreet voor hem werd. Met Virgil van Dijk en Cody Gakpo sprak hij uitvoerig over zijn aanstaande transfer naar Engeland.

Op Deadline Day werd Gravenberch gepresenteerd door Liverpool. De 21-jarige middenvelder komt voor veertig miljoen euro, plus vijf miljoen euro aan bonussen, over van Bayern München en heeft zijn krabbel gezet onder een vijfjarig contract op Anfield. Voor de deal beklonken was, zocht Gravenberch contact met Liverpool-spelers Van Dijk en Gakpo. "Ze zeiden dat het een fijn team was en dat alles verder top geregeld was."

"Toen had ik mijn besluit snel genomen", zegt Gravenberch tegen de clubkanalen van The Reds. "Het is heel fijn om ze hier te hebben. Ik heb ze vandaag ontmoet en ze hebben me rondgeleid. Ze zorgen goed voor me." Ook manager Jürgen Klopp speelde een sleutelrol in de komst van de Jong Oranje-middenvelder. "Hij sprak over alles met me. Het is een geweldige coach en hij gaf me een warm gevoel. Ik sprak samen met mijn vriendin met hem over allerlei dingen. Het gaf een goed gevoel."

Mogelijk debuteert Gravenberch zondag al voor Liverpool. The Reds nemen het dan op eigen Anfield op tegen Aston Villa. "Ik kan niet wachten om er bij te zijn en eindelijk You'll Never Walk Alone te horen."