'Sarr (ex-Heerenveen) trekt naar Bundesliga, signaal voor vriend Van Hooijdonk'

'Sarr (ex-Heerenveen) trekt naar Bundesliga, signaal voor vriend Van Hooijdonk'

30 augustus 2023 om 16:58

Amin Sarr gaat Olympique Lyon na een halfjaar alweer verlaten. De 22-jarige aanvaller is hard op weg naar VfL Wolfsburg, melden Fabrizio Romano en Voetbal International.

Heerenveen verdiende in januari van dit jaar elf miljoen euro aan Sarr, die destijds naar Frankrijk trok. Ruim een halfjaar later komt er alweer een einde aan het tijdperk van de Zweed bij Lyon. Sarr gaat op huurbasis aan de slag bij Wolfsburg, dat onder bepaalde voorwaarden een verplichte optie tot koop bedingt. 

Wolfsburg en Lyon zijn overeengekomen over een koopoptie van vijftien miljoen euro. Heerenveen heeft een doorverkooppercentage van tien procent bedongen voor een volgende transfer van Sarr. Dat bedrag wordt echter berekend over de winst en niet over het gehele bedrag. Sarr speelde het afgelopen halfjaar vijftien wedstrijden voor Lyon. Daarin was hij eenmaal trefzeker.

'De transfer van Sarr is een streep door de rekening van nota bene Van Hooijdonk. De aanvaller, die nog altijd innig contact met Sarr onderhoudt, leek lange tijd op weg naar Wolfsburg', schetst VI. Bologna wilde niet meewerken aan een miljoenentransfer, waardoor Wolfsburg doorschakelde naar Sarr.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast. Vrijdag, op Deadline Day, zijn we twee keer live, om 10.00 uur en 16.00 uur!