'Ajax zet vijftal in de etalage, Almada definitief niet naar Amsterdam'

'Ajax zet vijftal in de etalage, Almada definitief niet naar Amsterdam'

28 augustus 2023 om 22:25
Laatste update: 29 augustus 2023 om 09:45

Bij Ajax vertrekken in de slotweek van de transferperiode mogelijk nog vijf spelers, weet het Algemeen Dagblad. Aan de inkomende kant is één ding zeker: Thiago Almada komt niet naar Amsterdam.

Ajax gaat dinsdag Georges Mikautadze medisch keuren, waarna de spits overgenomen wordt van FC Metz. Mede om die reden zal Almada niet de overstap van Atlanta United gaan maken. De Amsterdammers hebben geïnformeerd naar de Argentijnse spelmaker, maar daar is het naar verluidt bij gebleven. Ajax zou zijn ogen open houden voor 'buitenkansjes' voor het middenveld of de defensie. Verder zijn de Amsterdammers uitgewinkeld.

Aan de uitgaande kant komen nog vijf spelers in aanmerking voor een al dan niet tijdelijk vertrek. Door de komst van Gaston Avila beschikt Ajax over drie linksbacks - inclusief Jorrel Hato vier - waardoor Owen Wijndal of Anass Salah-Eddine verhuurd mag worden. Een tijdelijk vertrek van laatstgenoemde is aannemelijker, klinkt het.

Francisco Conceição en Christian Rasmussen mogen ook uitkijken naar speelminuten elders, al hangt een tijdelijke exit van het tweetal wel samen met het wel of niet komen van Mikautadze. Daarnaast komt Kian Fitz-Jim, die in de belangstelling van Excelsior staat, in aanmerking voor een verhuurperiode. De middenvelder moet wel eerst zijn contract bij Ajax verlengen. De laatste Ajacied die mogelijk nog vertrekt is Davy Klaassen. 

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: