Discussie over toekomst Sneijder: 'Hij moet lekker clubje in jeugd gaan trainen'

'Sneijder moet eerst eens bij een clubje ergens in de jeugd trainer worden'

15 augustus 2023 om 10:29

Ronald de Boer vindt dat Wesley Sneijder eerst ergens in de jeugd moet gaan trainen, voor hij aan het echte werk begint. De oud-jeugdtrainer van Ajax denkt dat de recordinternational van Oranje eerst eens moet voelen wat coach zijn is. Journalist Frits Barend is het met die uitspraken van De Boer zonder twijfel oneens.

"Ik denk dat Wesley in mijn ogen lekker een clubje moet gaan trainen bij de jeugd", deelt De Boer zijn mening bij Veronica. "Dat gevoel eerst krijgen van wat het nu inhoudt om coach te zijn." Barend is het niet met De Boer eens, volgens hem is een jeugdelftal veel te klein voor Sneijder. "Valt me tegen van Ronald. Dat is te laag niveau voor Sneijder. Hij moet met topvoetballers spelen van Feyenoord, Ajax of PSV. Dat zijn andere jongens dan van TOP Oss en PEC Zwolle."

Ook zag De Boer al een aantal nieuwe spelers bij Ajax, maar een echt oordeel kan de oud-speler van de Amsterdammers nog niet vellen. "Mislintat heeft dat diamanten oog hè.  Wat wij niet kunnen vinden, dat moet hij blijkbaar op de buitenlandse velden zien. Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic heb ik gezien, dat is nog even afwachten. Die Jakov Médic zag ik tegen Dortmund, die deed het wel aardig."