Vertrek bij FC Twente aanstaande: 'Iedereen binnen de club hoopt erop'

Vertrek bij FC Twente aanstaande: 'Iedereen binnen de club hoopt erop'

28 augustus 2023 om 17:32

Het lijkt er sterk op dat Joshua Brenet in de slotweek van de transferperiode nog vertrekt bij FC Twente. In de heenwedstrijd voor de play-offs van de Conference League tegen Fenerbahce ontbrak de rechtsback al in de wedstrijdselectie.

Binnen Twente was de verwachting dat Brenet al eerder zou vertrekken. Intussen rijst de vraag óf de vleugelverdediger nog weggaat. "Ze zullen het niet hardop bevestigen de komende dagen, maar daar hoopt iedereen binnen Twente wel op", zegt Leon ten Voorde, clubwatcher voor TC/Tubantia, in de podcast De Ballen Verstand. "Het is veelzeggend dat hij er niet bij is en dat wordt gezegd dat dat wegens privéproblemen is."

"Je kunt ook zeggen dat hij geblesseerd is en is thuisgebleven, maar het werd er expliciet bij verteld. Dat is denk ik het eerlijke verhaal van Twente. Het had niet met een transfer te maken", vervolgt Ten Voorde. "Ik denk dat het voor alle partijen heel goed zou zijn als er op zeer korte termijn een oplossing komt in de zaak Brenet."

Twente heeft met Alfons Sampsted nog één andere rechtsback in huis. Ook Youri Regeer, van nature een middenvelder, kan op die positie uit de voeten. Het is de bedoeling dat Twente, bij een vertrek van Brenet, de markt op gaat voor een vervanger.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: