Heerenveen werkt aan transferdeal met Feyenoord over Walemark

Heerenveen werkt aan transferdeal met Feyenoord: 'Eén seizoen zou mooi zijn'

28 augustus 2023 om 13:58
Laatste update: 28 augustus 2023 om 14:07

Patrik Walemark wil Feyenoord inruilen voor sc Heerenveen. Dat meldt de Leeuwarder Courant. De Zweedse vleugelaanvaller valt buiten de boot in Rotterdam en zou op korte termijn naar Friesland kunnen verkassen.

Walemark wil verhuurd worden aan Heerenveen en dat ziet Feyenoord ook wel zitten. Maar daarmee is het nog niet rond. Waarom? "De financiën", verklaart algemeen directeur Ferry de Haan. Heerenveen moet immers een huursom betalen én een fors deel van zijn salaris overnemen, schrijft de Leeuwarder Courant.

Toch heeft De Haan goede hoop dat Walemark in het Abe Lenstra Stadion gaat tekenen. "Walemark is fit en zou meteen bij ons kunnen aansluiten. Wij kunnen bijdragen aan zijn ontwikkeling. Het zou mooi zijn als hij een seizoen bij ons voetbalt, om vervolgens als een betere voetballer terug te keren naar Feyenoord."

Heerenveen-trainer Kees van Wonderen lijkt verder te kunnen blijven beschikken over Thom Haye en Osama Sahraoui, voor wie wel belangstelling is. Tibor Halilovic en Alex Timossi mogen al langer uitkijken naar een nieuwe club.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: