Haaland pakt hoofdrol bij moeizaam winnend City, dat koppositie overneemt

Man City pakt koppositie in Premier League na late ontsnapping tegen Sheffield

27 augustus 2023 om 16:58
Laatste update: 27 augustus 2023 om 16:58

Manchester City heeft na drie Premier League-wedstrijden nog altijd de volle buit. Op bezoek bij Sheffield United domineerde de ploeg van manager Pep Guardiola, toch werd er een zéér moeizame zege geboekt: 1-2.

Bij City startte Nathan Aké in het hart van de defensie, naast Rúben Dias. De Oranje-international kwam amper in de problemen tegen de promovendus. City had over de hele wedstrijd ruim tachtig procent balbezit en gaf vrijwel niets weg, toch duurde het enorm lang voor de ban werd gebroken. Dat kwam met name door Erling Haaland, die het lastig had op Bramall Lane.

De Noorse goalgetter liet een aantal kansen onbenut en miste zelfs een strafschop, een zeldzaamheid. Uitgerekend Haaland besliste wel hoogstpersoonlijk de wedstrijd. Op aangeven van Jack Grealish kopte de spits goed raak. City leek er met de zege vandoor te gaan, tot Sheffield vijf minuten voor tijd brutaal langszij kwam. 

Een reactie van de ploeg van Guardiola liet niet lang op zich wachten. Rodri bezorgde City drie minuten later alsnog de zege. City heeft na drie competitieduels negen punten en is daarmee koploper van de Premier League. West Ham United, Tottenham Hotspur en Arsenal hebben zeven punten.

Overige uitslag:
Burnley - Aston Villa 1-3