'PSV werkt aan sensationele terugkeer van Lozano'

'PSV wil stunten en werkt aan sensationele terugkeer van Lozano'

26 augustus 2023 om 18:41
Laatste update: 26 augustus 2023 om 19:00

PSV wil Hirving Lozano terug naar Eindhoven halen, zo meldt de doorgaans betrouwbare Gianluca Di Marzio zaterdagavond. De Eindhovenaren zouden een bod van zo’n tien miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen hebben uitgebracht. 

De 28-jarige Lozano kwam tussen 2017 en 2019 al uit voor PSV. De Brabantse club pikte hem op bij Pachuca, waarna hij uitgroeide tot één van de beste spelers in de Eredivisie op dat moment. In 79 wedstrijden was hij goed voor maar liefst veertig doelpunten en 23 assists. 

Na zijn laatste seizoen in Eindhoven maakte de aanvaller een transfer naar Napoli, dat ongeveer veertig miljoen euro voor hem neerlegde. Daarmee werd Lozano de duurste speler ooit van PSV. Bij de Serie A-club kwam de Mexicaan tot dertig goals en leverde hij zeventien assists af in 155 officiële duels. 

Lozano heeft nog een contract bij Napoli tot medio 2024. De club vraagt twintig á 25 miljoen euro voor de aanvaller. De kans bestaat echter dat hij komend seizoen transfervrij vertrekt bij het niet accepteren van het bod van PSV.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: