Spurs wint van Bournemouth

Indrukwekkend Spurs na zege op Kluivert en co. nieuwe koploper van Premier League

26 augustus 2023 om 15:33
Laatste update: 26 augustus 2023 om 15:38

Tottenham Hotspur heeft de uitstekende seizoensstart onder de nieuwe trainer Ange Postecoglou zaterdagmiddag een vervolg gegeven. Op bezoek bij het Bournemouth van Justin Kluivert werd er vrij eenvoudig met 0-2 gewonnen, waardoor het in ieder geval voor even aan kop gaat in Engeland. 

Bij Spurs was er opnieuw een basisplaats voor Micky van de Ven. De Nederlander kwam deze zomer over van VfL Wolfsburg en maakt sindsdien indruk centraal achterin. Zo ook toen er vorige week al met 2-0 werd gewonnen van Manchester United. Bij Bournemouth, dat tot nu toe slechts één punt verzamelde, verscheen Kluivert aan de aftrap. Na ruim een kwartier spelen stond het 0-1. James Maddison werkte beheerst binnen na een geweldige assist van Pape Matar Sarr. 

Spurs verdubbelde de score na zestig minuten. Vleugelaanvaller Dejan Kulusevski scoorde na goed voorbereidend werk van Destiny Udogie, die de bal op de achterlijn maar net binnen wist te houden. De treffer van de Zweed bleek het laatste wapenfeit van de middag, mede ook omdat Van de Ven opnieuw een foutloze wedstrijd speelde. 

Door de zege heeft de ploeg van Postecoglou, dat vooralsnog op dreef is in het post-Kane era, zeven punten uit drie duels. Daarmee is het in ieder geval voorlopig koploper van de Premier League