Almere City met veel vertrouwen naar De Kuip voor duel met Feyenoord

Almere City gelooft in resultaat tegen Feyenoord: 'Doen niet onder voor Fortuna'

26 augustus 2023 om 14:25

Almere City reist zondag met veel vertrouwen af richting Rotterdam voor het uitduel met Feyenoord. Algemeen directeur John Bes ziet niet in waarom het voor de promovendus niet mogelijk zou zijn om een puntje mee te nemen uit De Kuip. 

Nieuwkomer Almere is stroef aan het nieuwe seizoen begonnen. Na twee wedstrijden, tegen respectievelijk FC Twente (1-4) en Fortun Sittard (2-1), staat de teller wat betreft punten nog altijd op 0. Ondanks dat valt de valse start Bes niet zwaar. "Het zou heel slecht zijn als ik me continu laat leiden door incidentele resultaten", aldus de directeur in een interview met De Telegraaf. 

Bes vindt het ook eenvoudig te verklaren dat Almere nog wacht op de eerste punten. "Het zou gezien het speelschema inderdaad naïef zijn op heel veel meer te hebben gerekend. We zijn binnen het betaalde voetbal ook met afstand als laatste aan de voorbereiding begonnen. Door de play-offs zijn we het langst doorgegaan. En wat ook meespeelt, is dat onze versterkingen relatief laat zijn binnengekomen en dat we in de laatste week ook nog wel wat nieuwe spelers willen. Dan weet je dat dit punten kan kosten."

Zondagmiddag om 14.30 staat met een bezoek aan landskampioen Feyenoord, dat eveneens stroef aan het seizoen is begonnen, de grootste uitdaging van dit seizoen tot nu toe op het programma. Bes acht Almere zeker niet kansloos. "Fortuna Sittard (0-0, red.) gaf zoals gezegd het goede voorbeeld. Ik vind dat wij in Sittard een wedstrijd met twee gezichten hebben gespeeld (2-1 verlies, red.). Zoals wij ons de tweede helft manifesteerden, doen wij niet onder voor Fortuna. Dus ik zou niet weten waarom ook wij niet een puntje uit Rotterdam zouden kunnen wegkapen."