Heerenveen wil toeslaan bij Feyenoord: 'Hij is op zoek naar een podium'

Heerenveen wil toeslaan bij Feyenoord: 'Hij is op zoek naar een podium'

26 augustus 2023 om 08:06

SC Heerenveen-trainer Kees van Wonderen erkent de Friese belangstelling voor Feyenoord-aanvaller Patrik Walemark. De oefenmeester legt uit dat het moeilijk wordt om de 21-jarige Zweed los te weken.

Eerder deze week lekte uit dat Heerenveen Walemark op de korrel heeft. "Een interessante speler, zeker", zegt Van Wonderen tegen ESPN. "Een jongen die bij Feyenoord in een lastige situatie zit en op zoek is naar een podium." De Heerenveen-trainer draait er niet omheen en wil Walemark graag naar Friesland halen. "Alleen is de verhouding in het betaald voetbal ook zo dat dit soort spelers in een dusdanige salarisschaal zitten... Die halen wij niet."

"Ook niet van een wisselspeler van Feyenoord", aldus Van Wonderen. "Het is de vraag of dat nader tot elkaar kan komen. Er moet ergens water bij de wijn gedaan worden. Of het uiteindelijk lukt, moeten we afwachten."

Mede door blessureleed kwam Walemark vorig seizoen tot slechts vijftien Eredivisie-wedstrijden. Dit seizoen lijkt hij vooralsnog niet in de plannen van Feyenoord-trainer Arne Slot voor te komen. 

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: