Pier Eringa over Spertsyan

Eringa stelde Ajax-directie vraag over Spertsyan: 'Is het nou wel zo verstandig?'

23 augustus 2023 om 23:23
Laatste update: 24 augustus 2023 om 17:25

De raad van commissarissen heeft de Ajax-directie gevraagd of het verstandig is om Eduard Spertsyan over te nemen van het Russische FK Krasnodar. Dat heeft Pier Eringa, voorzitter van de RvC van Ajax, woensdagavond verteld bij het praatprogramma Op1. Eerder meldde De Telegraaf dat de Ajax-RvC geen toestemming had verleend voor een transfer van Spertsyan. 

De Telegraaf schreef destijds dat de RvC het 'moreel onjuist' zou hebben gevonden om zaken te doen met een club uit Rusland. "Dit is een aangelegenheid voor de directie. Wij vinden als raad van commissarissen dat de directe de goede afweging moet maken. Wij hebben ze gevraagd om zorgvuldig te zijn in de afweging", reageert Eringa. 

"Wij hebben de vraag gesteld: is het wel zo verstandig om dat nu te doen?", vervolgt Eringa, die vervolgens gevraagd wordt of het voor hem een nog-go is om zaken te doen met een club uit Rusland. "Daar gaat de directie over. Dat is geen functie voor de raad van commissarissen. Wij toetsen de directie. Wij kijken toe op wat de directie doet. Het is hun taak."

"Wij zeggen als toezichthouder wel: is het nou zo verstandig om te doen? Dan is het aan de directie om daar opvolging aan te geven", besluit Eringa zijn verhaal over het Ajax-target, die al weken hoog op het verlanglijstje van directeur voetbalzaken Sven Mislintat prijkt.