Steijn geeft één Ajax-basisspeler prijs in Bulgarije: 'Hij is er klaar voor'

Steijn geeft één Ajax-basisspeler prijs in Bulgarije: 'Hij is er klaar voor'

23 augustus 2023 om 17:44

Steven Berghuis gaat op bezoek bij Ludogorets in de basis starten bij Ajax, zo heeft Maurice Steijn verklapt op de persconferentie voorafgaand aan dat duel. Aanwinst Anton Gaaei zal daarentegen niet aan de aftrap verschijnen.

Berghuis moest de eerste Eredivisie-duels van Ajax missen wegens een schorsing, maar is in de Europa League-play-off tegen Ludogorets is de linkspoot wel speelgerechtigd. Daar gaat Steijn direct gebruik van maken. "Ja, ik acht hem klaar voor een basisplaats", vertelt de trainer over Berghuis. "Ja, hij gaat ook spelen."

Steijn verklapt ook dat aanwinst Gaaei op de bank plaats zal nemen in Bulgarije. "Hij is er pas kort bij, maar maakt een goede indruk", vindt Steijn. "Hij zit dus gewoon bij de wedstrijdselectie, maar zal niet starten. Maar hij heeft wel laten zien dat hij een goede speler is."

Tegen Ludogorets kan Steijn nog niet beschikken over aankopen Josip Sutalo, Gaston Avila en Chuba Akpom. "Ik ben niet zo teleurgesteld, want we hebben heel veel goede spelers", blijft de Hagenaar nuchter. "Natuurlijk wil je als coach zo veel mogelijk keuze hebben. Maar ik ben blij met de spelers die ik heb. Ik heb al twee duels in de Eredivisie met deze groep achter de rug. Voor mij is het geen probleem dat de aanwinsten er niet zijn."