'Dat je als Ajax een jongen als Dest niet ziet staan, vind ik echt onbegrijpelijk'

'Dat je als Ajax een jongen als Dest niet ziet staan, vind ik echt onbegrijpelijk'

22 augustus 2023 om 18:11

Voor Mike Verweij is het niet te bevatten dat Ajax geen poging heeft gewaagd voor Sergiño Dest. De Amsterdammers kozen voor Anton Gaaei uit Denemarken en de Ajax-watcher van De Telegraaf wijst nog maar eens naar de woorden van Maurice Steijn eerder. De trainer wilde Nederlanders halen.

"Steijn heeft ervoor gekozen om Nederlands als voertaal te gebruiken", vertelt Verweij over de gang van zaken bij Ajax. "Misschien heeft Sven Mislintat dat niet helemaal goed begrepen. Een jongen als Dest, geboren in Almere, nota bene door Ajax opgeleid, bij Ajax groot geworden, bij Ajax een transfer naar FC Barcelona afgedwongen. Dat je zo'n jongen niet ziet staan en een speler uit Denemarken haalt, dat vind ik onbegrijpelijk."

Volgens Verweij is de transfer van Noa Lang naar PSV hetzelfde laken en pak als die van Dest. "Earnest Stewart is natuurlijk een Amerikaan en die heeft hem overgehaald. Noa Lang is eenzelfde verhaal. Als je daar op tijd bij was geweest, had je hem bij Ajax kunnen hebben. Als je proactief was geweest, had je Lang en Dest bij Ajax kunnen hebben. En dan had je Nederlanders gehad."