Dest voelt weer vertrouwen door transfer: 'PSV was elke dag met me bezig'

Dest noemt punten die hij kan toevoegen aan spel PSV: 'Zelfde type voetballer'

21 augustus 2023 om 08:59
Laatste update: 21 augustus 2023 om 09:15

Sergiño Dest is blij dat hij komend seizoen voor PSV uit mag komen. De in Nederland geboren Amerikaan denkt dat hij goed past in Eindhoven en hoopt zijn ervaring te kunnen delen. Technisch directeur Earnest Stewart is ook in zijn nopjes met de transfer.

"PSV was elke dag met me bezig", vertelt een blije Dest op de clubwebsite na de afronding van zijn tijdelijke overstap. De Amerikaan wordt voor een seizoen gehuurd van FC Barcelona en kan na dat jaar voor tien miljoen euro worden overgenomen. "Dat gaf me een goed gevoel. Daarnaast denk ik dat de speelstijl van Peter Bosz enorm bij me past. Ik keer terug naar Nederland als hetzelfde type voetballer, maar met veel meer ervaring en hopelijk ook een hoger rendement. Ik kan niet wachten op mijn debuut."

Stewart bevestigt ook dat Dest fit genoeg is, ondanks zijn geringe speeltijd het laatste jaar. "Hij heeft de hele voorbereiding bij FC Barcelona meegedraaid, dus hij is fit. Als een speler heel graag wil, dan geeft dat een extra goed gevoel. Het is een zeer vaardige verdediger die met zijn creativiteit en explosiviteit ook aanvallend kan bijdragen." Dest kan aanstaande dinsdag al meespelen in het duel met Rangers FC.