Van de Kerkhof lyrisch: 'Een welkome versterking voor PSV, een schot in de roos'

Van de Kerkhof lyrisch: 'Een welkome versterking voor PSV, een schot in de roos'

21 augustus 2023 om 16:49

René en Willy van de Kerkhof constateren dat de invallers bij PSV afgelopen weekend voor het verschil hebben gezorgd tegen Vitesse (1-3). De PSV-coryfeeën zijn daarnaast blij met de komst van Sergiño Dest.

PSV kwam in Arnhem aanvankelijk slap voor de dag. Bij rust stond het 1-0 voor Vitesse en volgens René van de Kerkhof moeten de Eindhovenaren blij zijn dat het niet erger was. "Vervolgens deed Bosz tijdens de rust drie omzettingen, die waren fantastisch", zegt hij in gesprek met Omroep Brabant, doelend op Jerdy Schouten voor André Ramalho, Ismael Saibari voor Isaac Babadi en Guus Til voor Johan Bakayoko. "We misten in de eerste helft mentaliteit, agressie. Het was slap. In de tweede helft stond er een ander PSV, dat wél wilde."

Yorbe Vertessen was na rust met een goal en een versierde strafschop misschien wel de belangrijkste man aan de kant van PSV. "Vertessen toonde zich een goede vervanger van Noa Lang", aldus de broers, die in hun nopjes zijn met de komst van Dest. De rechtsback wordt dit seizoen gehuurd van FC Barcelona. PSV bedingt een optie tot koop. "Ik hoop dat hij dinsdag (tegen Rangers FC, red.) kan spelen. Ik denk dat hij een welkome versterking is, een schot in de roos."