Mislintat blijft overtuigd van miljoenenaankoop Ramaj: 'Potentie van Ter Stegen'

Mislintat houdt vertrouwen in miljoenenaankoop: 'Hij is elke euro meer dan waard'

21 augustus 2023 om 15:36

Sven Mislintat is nog altijd blij dat Diant Ramaj naar Ajax is gekomen. De komst van de doelman deed in de Duitse media een hoop stof opwaaien, omdat Ajax vier miljoen euro betaalde terwijl hij relatief onervaren is op het hoogste niveau. Trainer Maurice Steijn laat Ramaj ook op de bank en kiest voor Jay Gorter als vervanger van Gerónimo Rulli.

"Ik denk dat Ramaj hetzelfde potentieel heeft als Marc-André ter Stegen", vergelijkt Mislintat de Ajax-goalie met de Barça-doelman in gesprek met Kicker. "Hij kan heel goed meevoetballen met beide voeten. Hij kan heel goed draaien, hij is sterk in de één tegen één situatie, hij heeft heel veel lef in de opbouw en ziet hoe het spel gespeeld wordt." Mislintat haalde Ramaj eerder deze zomer voor een vast bedrag van vier miljoen euro, maar die prijs kan nog oplopen door bonussen.

Volgens Mislintat is het niet raar dat Ramaj nu op de bank blijft, ondanks de blessure van Rulli. Volgens de technisch directeur van Ajax zit er een groter plan achter de komst van de sluitpost. "Ramaj zou morgen kunnen spelen, maar dat hoeft niet. Hij is een investering voor de toekomst en elke euro meer dan waard." Ramaj wacht zelf nog altijd op zijn Eredivisie-debuut na zijn komst van Eintracht Frankfurt begin augustus.

Kijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!