'Geertruida kan alsnog naar Bundesliga: Bayern denkt aan Feyenoorder'

'Geertruida kan alsnog naar Bundesliga: Bayern denkt aan Feyenoorder'

21 augustus 2023 om 10:15
Laatste update: 21 augustus 2023 om 11:04

Lutsharel Geertruida zou in beeld zijn bij Bayern München als vervanger van Benjamin Pavard. Hij liep eerder deze zomer een transfer naar RB Leipzig mis, maar nu staat hij hoog op de lijst bij Der Rekordmeister. Volgens TZ München is het eerste contact met Geertruida al gelegd.

Mede door de multifunctionaliteit van Geertruida is hij een belangrijk target voor Bayern, klinkt het. De Duitsers hebben nog geen contact opgenomen met Feyenoord, maar de eerste gesprekken met de entourage van de Feyenoorder zouden wel gevoerd zijn. Of Bayern zich nog bij directeur Dennis te Kloese gaat melden, hangt af van een mogelijk vertrek van Pavard.

Pavard kan én wil naar Internazionale. Bayern en de Italianen zouden dichtbij een akkoord zijn, maar niets is nog zeker. Volgens de laatste berichten bedraagt het laatste bod van Inter 28 miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen. Bayern wil minstens 35 miljoen euro en wil dat de Milanezen de vaste transfersom van 28 naar 30 miljoen euro verhogen.

Als Pavard verkocht wordt, dan lijkt Bayern bereid om de hele transfersom van de Fransman te herinvesteren in Geertruida. De Rotterdamse verdediger liep eerder deze zomer nog een transfer naar RB Leipzig mis, omdat de clubs er niet meer uitkwamen. Feyenoord wilde minimaal 36 miljoen euro voor Geertruida en het laatste bod van Leipzig bedroeg dertig miljoen euro, plus twee miljoen aan bonussen.

Bij Bayern München kan Geertruida samen komen te spelen met Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch, die hij nog kent van (jong) Oranje. De verdediger van Feyenoord kan bij Bayern ook een concurrent worden van Noussair Mazraoui. De Duitse club haalde eerder al een verdediger, Kim Min-Jae kwam voor vijftig miljoen euro over van Napoli.