Van der Vaart zag twee Ajax-duo schutteren tegen Excelsior: 'Soms Circus Rensch'

Van der Vaart ziet twee Ajax-spelers door de mand vallen: 'Was echt schandalig'

21 augustus 2023 om 08:18
Laatste update: 21 augustus 2023 om 09:10

Rafael van der Vaart vindt dat twee Ajax-spelers wel heel erg in de fout gingen tijdens het gelijkspel met Excelsior (2-2). De analist en oud-speler van de Amsterdammers bekritiseert Jakov Medic en Devyne Rensch.

"Ik weet niet wat er met Rensch aan de hand is", begint een verbaasde Van der Vaart bij Studio Voetbal. "Het is echt ongelofelijk. Af en toe lijkt het net Circus Rensch. Je moet eens op hem letten voorafgaand aan die goal (de 1-2, red.) Dat is echt schandalig, we hebben het gewoon over een stukje bereidheid."

Van der Vaart zag ook Medic schutteren bij de tweede tegengoal. De Kroaat scoorde vorige week nog op geweldige wijze, maar zaterdag ging hij opzichtig in de fout. "Je ziet aan hoe Medic dit doet, dat hij aan de bal, niks is een groot woord, maar heel matig is. Vorige week schoot hij een bal geweldig binnen, maar zo goed is hij dus ook weer niet."

Eigenlijk kon heel Ajax Van der Vaart niet bekoren. "Het was over het algemeen wel heel matig. Spelers wandelden en het was traag. Er zat geen idee achter. Dan kun je Excelsior ook niet kapot spelen. Als je dan ook nog zulke fouten maakt als Medic deed, dan wordt het wel een zware middag."