Perez noemt Tahirovic beste Ajax-aankoop

Perez noemt beste Ajax-aankoop: "Ik vind hem heel erg goed op zijn positie"

21 augustus 2023 om 07:27
Laatste update: 21 augustus 2023 om 09:58

Het spel van Ajax kan hem niet bekoren, maar Kenneth Perez is wél onder de indruk geraakt van een speler. Benjamin Tahirovic is volgens de ESPN-analist de beste aankoop van technisch directeur Sven Mislintat.

"Ik vind hem heel erg goed op zijn positie", zegt Perez bij Dit Was Het Weekend over Tahirovic, die deze zomer voor 7,5 miljoen euro overkwam van AS Roma. "Hij is overal bij, biedt zich aan om driehoekjes te maken en is heel erg vaardig aan de bal. Van alle aankopen lijkt Tahirovic wel de beste."

Wel plaatst de Deen meteen een kanttekening bij de keuze van Mislintat om miljoenen te betalen voor Tahirovic. "Het is wel een speler zat die op de bank van Roma. Ik vraag me dan af: kan hij een team mee op sleeptouw nemen? Iemand die bij Roma niet aan spelen toekomt, gaat die Ajax dan echt beter maken?"

Karim El Ahmadi vindt het nog te vroeg om in te schatten hoe Ajax ervoor staat. De Amsterdammers maakte zondag de komst van Josip Sutalo officieel, terwijl Gaston Ávila in aantocht is. Daar blijft het mogelijk niet bij. El Ahmadi: "Ik denk dat we Ajax daarom pas echt kunnen beoordelen in september."

Kijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!