'Bij Feyenoord is niemand een versterking, ik was al verbaasd over Stengs'

'Bij Feyenoord is niemand een versterking, ik was al verbaasd over Stengs'

21 augustus 2023 om 07:57
Laatste update: 21 augustus 2023 om 09:07

Feyenoord heeft deze zomer nog geen gelukkige hand op de transfermarkt. Volgens Kenneth Perez en Karim El Ahmadi laat nog geen enkele aankoop zien een versterking te zijn.

Feyenoord gaf bijna dertig miljoen euro uit aan Thomas van den Belt, Timon Wellenreuther, Bart Nieuwkoop, Thomas Beelen, Calvin Stengs, Ramiz Zerrouki en recordaankoop Ayase Ueda. Niemand haalt echter het niveau dat werd verwacht, zeggen Perez en El Ahmadi na twee Eredivisie-speelrondes.

"Niemand heeft tot nu toe aangetoond een versterking te zijn", aldus Perez. "Zerrouki werd vorige week gewisseld en zat nu op de bank, en de grote aankoop Stengs laat het ook nog niet zien." Ook El Ahmadi is niet overtuigd van Stengs. "Als je kijkt hoe Slot wil spelen, qua intensiteit, dan zie ik niet dat Stengs een meerwaarde is. Vooral in het drukzetten vind ik hem niet goed genoeg voor Feyenoord."

"Stengs kan echt fantastisch voetballen", gaat Perez verder. "Maar voetballer zijn is meer dan alleen maar lekker kunnen voetballen. Ik denk niet dat hij een karaktervoetballer is. Hij moet opstaan als het minder gaat bij Feyenoord. Ik was al verbaasd dat Feyenoord zo ver wilde gaan voor Stengs."

Kijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!