City boekt nipte zege in PL-topper, Aboukhlal verpest Mbappé-feestje

City boekt nipte zege in PL-topper, Aboukhlal verpest Mbappé-feestje

19 augustus 2023 om 22:58

Manchester City heeft in zijn eerste Premier League-topper van het seizoen afgerekend met Newcastle United. Paris Saint-Germain is er in de tweede competitiewedstrijd van het seizoen, ondanks de rentree van Kylian Mbappé, weer niet in geslaagd te winnen.

Manchester City - Newcastle United 1-0
Nathan Aké zat zaterdagavond op de bank. Manager Pep Guardiola gaf tegen Newcastle de voorkeur aan Josko Gvardiol, die eerder deze zomer overkwam van RB Leipzig. In een wedstrijd van een hoog niveau waren de kansen schaars. Na 31 minuten brak Julián Álvarez wel de ban. Na een pass van Phil Foden vond de Argentijn met een prachtig schot de verre kruising.

In de tweede helft kregen beide ploegen mogelijkheden, maar werd er niet meer gescoord. City heeft daarmee de tweede overwinning van het nieuwe Premier League-seizoen te pakken.

Toulouse - Paris Saint-Germain 1-1
In een wedstrijd die in het teken stond van de terugkeer van Mbappé is PSG, dat vorige week doelpuntloos gelijkspeelde, er weer niet in geslaagd te winnen. Bij rust gingen Toulouse, met Thijs Dallinga in de basis, en de Parijzenaren gelijkop. Na rust besloot PSG-trainer Luis Enrique dat het tijd was om Mbappé én aanwinst Ousmane Dembélé te brengen.

Dat leverde het gewenste resultaat op. Mbappé scoorde elf minuut na zijn rentree vanaf de strafschopstip en bracht PSG daarmee aan de leiding. De Parijzenaren waren hard op weg naar de eerste competitiezege, tot Toulouse in de slotfase ook een penalty kreeg. Voormalig AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal pakte het cadeautje uit en tekende daarmee voor het slotakkoord.