Engelse media over Spurs - United

Engelse media laken beslissingen Ten Hag, 'Van de Ven gemaakt voor Premier League'

20 augustus 2023 om 07:50
Laatste update: 20 augustus 2023 om 09:57

De Engelse media zijn niet mals over Manchester United en Erik ten Hag, die zaterdagavond op bezoek bij Tottenham Hotspur tegen de eerste nederlaag van het seizoen aanliepen. Ook Roy Keane, die bekendstaat om zijn felle kritieken, haalde behoorlijk hard uit. 

United verloor uiteindelijk met 2-0 van Spurs, een uitslag die recht deed aan het spelbeeld. Volgens Manchester Evening News is de nederlaag ook te te schrijven aan Ten Hag, die verweten wordt geen wijzigingen door te hebben gevoerd ten opzichte van het duel met Wolverhampton Wanderers van afgelopen maandag. 

Ook The Guardian heeft aandacht voor de Nederlandse manager. 'Het enige positieve voor Ten Hag is dat United ten minste nog wel drie punten meer heeft na twee wedstrijden dan afgelopen seizoen. Maar het niveau van de wedstrijden is net zo armoedig.'

Keane was een stuk minder mild. "Man Utd is het nieuwe Tottenham. Ze zijn makkelijk om tegen te spelen, dat is de grootste belediging die ik kan uitspreken", aldus de voormalig middenvelder als analist bij Sky Sports. 

Van de Ven
Er was ook goede Nederlandse inbreng tijdens Spurs - United. Micky van de Ven speelde pas zijn tweede wedstrijden voor de club van trainer Ange Postecoglou, maar oogde als een gelouterde routinier. 'Hij kreeg de lastige klus toegewezen om Rashford te stoppen, maar stond zijn mannetje in een wederom bemoedigend optreden. Hij lijkt hiervoor gemaakt', aldus The Evening Standard, die de Nederlander een 8 als rapportcijfer geeft.