Bellingham draait wedstrijd in zijn eentje om: Real boekt tweede seizoenszege

19 augustus 2023 om 21:33

Real Madrid heeft na twee competitiewedstrijden nog altijd de volle buit. Op bezoek bij Almería won de ploeg van Carlo Ancelotti met 1-3. De overwinning is voor een groot deel toe te schrijven aan Jude Bellingham.

Bellingham fungeerde in Andalusië opnieuw als valse spits. Real begon slordig aan de wedstrijd. Al binnen drie minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Met een fraaie kopgoal deed voormalig Real-speler Sergio Arribas zijn oud-broodheer pijn. Een stunt leek even in de maak, maar binnen twintig minuten had De Koninklijke orde op zaken gesteld.

Nadat Bellingham in de weg stond, kreeg hij de bal wel prompt voor de voeten en schoot hij in de verre hoek raak. Real had het initiatief vervolgens weer in handen, al duurde het lang voor de voorsprong een feit was. Na een uur tekende Bellingham voor zijn tweede van de avond. Na een goede loopactie kon hij de bal voor tussenkomst van de Almería-doelman binnenkoppen.

Op dat moment was de wedstrijd, die gedomineerd werd door Real, gespeeld. In de slotfase zorgde Vinícius Júnior voor het slotakkoord. Real boekt daarmee na de overwinning op Athletic Club van vorige week de tweede competitiezege op rij.