Wedstrijdverslagen Serie A en Bundesliga

Goudhaantje Malen bezorgt Dortmund zege, landskampioen Napoli maakt geen fout

19 augustus 2023 om 20:59

Donyell Malen heeft Borussia Dortmund zaterdag hoogstpersoonlijk naar de overwinning geschoten. De Nederlandse aanvaller tekende in de absolute slotfase tegen 1. FC Köln voor de enige treffer van de avond.

Malen verscheen als basisspeler aan de aftrap, en zou uiteindelijk de hele negentig minuten vol maken. Ook Sebastién Haller stond in de basis. De ploeg van trainer Edin Tezic had veel meer balbezit dan de bezoekers, maar wist dat niet om te zetten in een doelpunt.

Tot het aanbreken van de 88e minuut. Malen kreeg de bal na een hoekschop voor zijn voeten, waarna de Oranje-international de bal tegen de touwen schoot. De voorsprong van Dortmund kwam niet meer in gevaar, waardoor de eerste driepunter van het seizoen een feit is. De winst in de absolute slotfase staat in groot contrast met de laatste competitiewedstrijd van afgelopen seizoen, toen Dortmund op dramatische wijze naast de landstitel greep.

Napoli
Ook Napoli is het nieuwe seizoen begonnen met een overwinning. De regerend landskampioen van Italië begon tegen Frosinone nog wel matig. Abdou Harroui (voormalig Sparta Rotterdam) zorgde voor de openingstreffer. Uiteindelijk draaide de Napolitanen de wedstrijd om. Matteo Politano en Victor Osimhen (twee keer) zorgden voor de 1-3 eindstand.