Waarom wordt de eerste thuiswedstrijd van Luton Town in Premier League uitgesteld

Waarom wordt de eerste thuiswedstrijd van Luton Town in Premier League uitgesteld?

19 augustus 2023 om 13:34
Laatste update: 19 augustus 2023 om 14:47

Luton Town debuteert dit jaar in de Premier League, maar de club speelde nog geen wedstrijd in eigen stadion. Na de spectaculaire promotie van vorig seizoen is het nog niet mogelijk om de grote clubs in het kleine stadion van de club te ontvangen. De reden: de club moet het stadion nog opknappen.

De Engelse promovendus moet nog voor een kleine 11,7 miljoen euro aan het stadion verbouwen, voordat het voldoet aan de eisen van de Premier League. De eerste thuiswedstrijd van zaterdag tegen Burnley is uitgesteld, omdat die verbouwingen nog niet af zijn. 'Luton Town gaf de competitie en Burnley geen garanties dat het werk op Kenilworth Road op tijd af zou zijn', klonk de uitleg van de Engelse voetbalbond.

Na de promotie van Luton Town ging het al snel over het iconische stadion op Kenilworth Road. Met de hoofdingang in een straat rijtjeshuizen en de trappen in de achtertuin van mensen, heeft de promovendus het kleinste stadion van de hele competitie. Luton Town moest dus wel een hoop verbeteringen aan het stadion doen, maar hoe de thuishaven eruit gekomen is dat zien we pas tijdens de eerste thuiswedstrijd.

Kijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!