Steijn prijst 'talentvolle, sterke jongen': 'Uitstekende voorwaarden voor Ajax'

Steijn prijst 'talentvolle, sterke jongen': 'Uitstekende voorwaarden voor Ajax'

19 augustus 2023 om 07:08
Laatste update: 19 augustus 2023 om 07:18

Maurice Steijn is erg blij met de komst van Chuba Akpom en Anton Gaaei, zo laat hij weten via de officiële kanalen van Ajax. De Engelse aanvaller, die voor ruim twaalf miljoen euro overkwam van Middlesbrough, kan zaterdag tegen Excelsior (16.30 uur) nog niet debuteren.

"Ik wilde een spits erbij", reageert Steijn op het vastleggen van Akpom, die het shirt met rugnummer 10 heeft gekregen. "Met Brian Brobbey hebben we een uitstekende 'nummer negen', maar als Ajax zijnde kun je niet met één spits de competitie in. Zij mogen gaan strijden om wie de voorkeur krijgt."

Omdat Akpom nog wacht op zijn werkvergunning, is hij er niet bij tegen Excelsior. "We hebben genoeg mogelijkheden, maar hij komt eraan. We hopen dat hij met de Europese wedstrijden (tegen Ludogorets in de play-offs van de Europa League, red.) erbij is."

Met de twintigjarige Deen Gaaei haalde Ajax deze week nog een buitenlandse speler binnen. "Hij is een zeer offensieve rechtsback die ook verdedigend zijn mannetje staat. Een talentvolle jongen die goed en sterk gebouwd is", aldus Steijn. "Hij heeft uitstekende voorwaarden om een goede rechtsback van Ajax te zijn."