Heracles NEC wedstrijdverslag

Heracles poetst achterstand weg tegen NEC en pakt eerste punten van het seizoen

18 augustus 2023 om 21:57

Heracles Almelo heeft vrijdag de eerste overwinning van het nieuwe seizoen in de Eredivisie geboekt. Bezoekers NEC kwamen op voorsprong, maar de Almeloërs wisten in de tweede helft alsnog toe te slaan.

Zowel Heracles als NEC verloren in de eerste speelronde en begonnen met nul punten aan het duel. De Nijmegenaren kwamen na een kort half uur op voorsprong door nieuweling Koki Ogawa, die al voor zijn tweede treffer van het seizoen zorgde. De Japanner kapte goed naar binnen en schoot in de korte hoek raak. De twee ploegen gingen met de stand van 0-1 aan de thee.

In de tweede helft wist Heracles het duel om te gooien. Emil Hansson zorgde na een uur spelen voor de gelijkmaker: de Zweed kapte zijn directe tegenstander uit en schoof de bal onder doelman Jasper Cillessen door. Ruim tien minuten later kwam Heracles voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong door Anas Ouahim. NEC begon nog aan een slotoffensief, maar kon niet meer aan de gelijkmaker komen.

Door de overwinning heeft Heracles de eerste driepunter van het seizoen binnen. NEC druipt af en heeft nog geen punten weten te verzamelen na de eerste twee speelronden in de Eredivisie