Getafe-trainer klaar met kritiek: 'Wedstrijd tegen Barça  was zeer aantrekkelijk'

Getafe-trainer klaar met kritiek: 'Wedstrijd tegen Barça was zeer aantrekkelijk'

18 augustus 2023 om 16:38

De wedstrijd tussen Getafe en Barcelona lijkt nu al een van de meest veelbesproken wedstrijden van dit seizoen te zijn. De speelstijl van Getafe kreeg een hoop kritiek van onder andere Barcelona-coach Xavi. José Bordalás, trainer van de Madrilenen, wil er echter niets van weten, zo geeft hij aan in gesprek met het Spaanse RTVE.

"Ik ben blij met het punt. We speelden een geweldige wedstrijd en kregen de beste kansen", zo stelt Bordalás. Dat Getafe slechts 25% balbezit had, deert de trainer allerminst. De trainer noemt de wedstrijd tussen Getafe en Barcelona zelfs 'zeer aantrekkelijk.'

Bordalás geeft aan wel klaar te zijn met alle kritiek. "Mensen met verstand van voetbal begrijpen dat we kwalitatief minder zijn tegen Barcelona. Ik zou ook wel tegen de voorzitter willen zeggen dat hij zes topspelers moet halen, zodat we mooi kunnen gaan voetballen. Ik ga onze speelstijl niet aanpassen om een paar meningen. Als iedereen voetbal op dezelfde manier zou spelen, zou het ook saai zijn."

Het voetbal van Getafe is Nederland niet onbekend. Ajax maakte in 2020 kennis met de aanpak van de Madrilenen, in het treffen in de Europa League. "Ik respecteer alle meningen, ik deel ze alleen niet", spreekt Bordalás uit. "Als Xavi in mijn schoenen stond, zou hij hetzelfde doen. Met ons elftal kun je niet zo spelen als Barcelona."