FC Volendam voelt zich 'belazerd en bedrogen' door Eiting: 'Een een-tweetje'

FC Volendam voelt zich 'belazerd en bedrogen' door Eiting: 'Een een-tweetje'

18 augustus 2023 om 08:35

FC Volendam voelt zich 'belazerd en bedrogen' door Carel Eiting en diens begeleiders. De club beschuldigt de entourage van de middenvelder ervan zich niet aan de afgesproken inspanningsverplichting om tot een zo hoog mogelijke transfersom te komen te hebben gehouden. Daarnaast stelt Volendam dat kamp-Eiting de discretie-afspraak heeft geschonden.

Eiting en Volendam zaten donderdagavond tegenover elkaar bij de arbitragecommissie. De voetballer wil graag naar FC Twente, maar Volendam verleent geen medewerking. De Tukkers boden 400.000 euro op Eiting en dat bod werd resoluut van tafel geveegd. Volendam besloot daarna, tot ontsteltenis van Eiting, het contract te verlengen tot 2025. Daarmee steeg de vraagprijs naar 2,5 miljoen euro.

Frans de Weger, advocaat van Eiting, stelde dat de speler zich 'belazerd en bedrogen' voelt. "Ook Volendam voelt zich belazerd en bedrogen. De gang van zaken bevestigt het een-tweetje tussen FC Twente en Eiting en het samenspannen van die twee partijen. Het onderhandelen moet iets zijn tussen de clubs. Het lijkt er nu op dat de arbitragecommissie wordt gebruikt om de transfer erdoorheen te drukken", zegt advocaat Van Dijk, opgetekend door De Telegraaf.

"Alleen Eiting had belang bij het lekken van de afspraak naar een sponsor, FC Twente en de media. FC Volendam had geen enkel belang daarbij, omdat daarmee de onderhandelingspositie zou worden geschaad", klinkt het. "Volendam gunt Eiting zijn transfer naar een droomclub, maar Eiting moet Volendam ook de afgesproken maximale transfersom gunnen en zich aan de afspraken houden."