'Vertrek Mwene dreigt: Bundesliga-club meldt zich bij PSV voor Oostenrijker'

'Bundesliga-club meldt zich bij PSV om Mwene tot transfer te verleiden'

17 augustus 2023 om 12:05
Laatste update: 17 augustus 2023 om 12:34

Philipp Mwene staat mogelijk voor een vertrek bij PSV, aldus Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. Het Duitse FSV Mainz 05, de ploeg waar PSV hem twee jaar geleden transfervrij van overnam, wil de Oostenrijker graag kopen. Een mogelijke overstap hangt wel af van de komst van transfertarget Sergiño Dest.

Dest is een belangrijke kandidaat om PSV te versterken op de rechtsbackpositie en Mwene mag alleen weg als de Amerikaan daadwerkelijk naar Eindhoven komt. Donderdag werd bekend dat de clubleiding bezig is met de komst van de verdediger van FC Barcelona. Een huur met een optie tot koop zou nu op tafel liggen in de gesprekken met Dest.

Mwene werd in de zomer van 2021 door PSV transfervrij overgenomen van Mainz. In zijn periode in Eindhoven speelde de Oostenrijker 73 officiële wedstrijden voor de club. In dienst van PSV won Mwene twee keer de KNVB Beker en drie keer de Johan Cruijff Schaal. 

Op de rechtsbackpositie heeft Jordan Teze tot nu toe de voorkeur gekregen van trainer Peter Bosz. Achter de hand hebben de Eindhovenaren ook nog Shurandy Sambo, dus lijkt het erop dat Mwene dit seizoen niet op veel speeltijd hoeft te rekenen. PSV wil drie opties houden op de rechtsbackpositie, dus mag Mwene alleen weg als Dest komt.