Haaland onderwerp van gesprek bij RTL: 'Kan helemaal niet zo goed voetballen'

Haaland onderwerp van gesprek bij RTL: 'Kan helemaal niet zo goed voetballen'

16 augustus 2023 om 21:59
Laatste update: 17 augustus 2023 om 15:49

Theo Janssen vindt Erling Haaland 'absoluut niet de meest fantastische voetballer'. De oud-speler van Vitesse, FC Twente en Ajax ziet dat Haaland extreem goed is in scoren, maar denkt dat de Noorse spits weinig aan de bal komt bij de positiespelletjes van Manchester City.

Woensdagavond neemt Man City het in de Europese Supercup op tegen Sevilla. Aan tafel bij de RTL wordt er daardoor gesproken over Haaland. "Haaland wordt ook nog beter. Ik denk niet dat hij aan het einde van vorig seizoen minder werd", begint Janssen. "Wij verwachten gewoon iedere wedstrijd goals. Als hij een keer niet scoort speelt hij ook slecht."

"Dit is een jongen die het gewoon moet hebben van momenten voor de goal", gaat de voormalig middenvelder verder. "Is het de meest fantastische voetballer? Absoluut niet, want hij kan helemaal niet zo goed voetballen. Maar één ding kan hij heel extreem goed: goals maken. Ik weet zeker dat hij wordt overgeslagen als ze een positiespelletje spelen."

Bij rust staat Manchester City verrassend op achterstand tegen Sevilla in de Europese Supercup. Youssef En-Nesyri was in de lucht de baas over Nathan Aké en kon zo de 0-1 tegen de touwen koppen.