Steijn spant kortgeding aan tegen Van Hooijdonk na uitspraken in Studio Voetbal

Van Hooijdonk laat deadline aflopen: Steijn en advocaat spannen kortgeding aan

16 augustus 2023 om 13:19
Laatste update: 16 augustus 2023 om 13:42

Maurice Steijn gaat een kortgeding aanspannen tegen Pierre van Hooijdonk na diens uitspraken in Studio Voetbal. Dat meldt zijn advocaat Jan Kabalt tegenover De Telegraaf. Volgens de raadsman heeft Van Hooijdonk de deadline laten verlopen, waarop hij zijn woorden terug moest nemen.

Volgens de advocaat van Steijn heeft Van Hooijdonk wel contact gezocht. "Van de zijde van Van Hooijdonk is om uitstel gevraagd, maar dat verlenen we niet. We gaan door op de ingeslagen weg, dus een kortgeding aanvragen." Ajax-trainer Steijn reageerde eerder al in een brief op de uitspraken. Daarin eiste hij dat Van Hooijdonk de uitspraken uit Studio Voetbal terug zou nemen. Anders zou hij juridische stappen ondernemen en was ook een aangifte wegens smaad en laster niet uitgesloten.

Van Hooijdonk beschuldigde Steijn zondag van 'betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende makelaars' in zijn tijd als trainer van NAC Breda. Die uitspraak kwam van Hooijdonk vanuit de voetbalwereld op de nodige kritiek te staan. Steijn zou Van Hooijdonk na die uitspraken tot woensdagmiddag 12.00 uur hebben gegeven om zijn woorden terug te nemen, maar dat deed de oud-speler van onder meer NAC, Benfica, Vitesse en Feyenoord niet.

Het is geen geheim dat Steijn en Van Hooijdonk op gespannen voet met elkaar leven. Sydney van Hooijdonk, de zoon van de voormalig spits, speelde bij NAC op het moment dat Steijn trainer was in Breda. In de ogen van Van Hooijdonk was Steijn een 'luie trainer'.