Forse kritiek op Brobbey: 'Hij is lang niet zo'n complete spits als ik was'

Forse kritiek op Brobbey: 'Hij is lang niet zo'n complete spits als ik was'

16 augustus 2023 om 08:18

Brian Brobbey is de laatste weken het mikpunt van kritiek bij Ajax. Henny Meijer, voormalig spits van onder meer Ajax, FC Groningen en sc Heerenveen, is evenmin te spreken over de 21-jarige aanvaller.

"Ik zat zaterdag tegen Heracles op de tribune. De kans die Brian Brobbey miste bij de tweede paal, dat is toch ongelooflijk", laat Meijer optekenen door De Telegraaf. Brobbey kreeg in de seizoensouverture tegen Heracles Almelo (4-1) bij een 0-0 stand een uitgelezen kans om de score te openen. "Ik begrijp zulke missers gewoon niet. Het is trainbaar."

Meijer, die één interland voor Oranje op zijn naam heeft staan, wordt gevraagd of hij met Brobbey te vergelijken is als spits. "Brobbey kan een bal vasthouden en terugkaatsen. Hij kan het spel verleggen, maar heeft niet de beweeglijkheid om weg te draaien. Ik kon ook een actie maken. Je wordt pas gevaarlijk als de tegenstander er rekening mee moet houden dat je een bal af kunt leggen, maar ook weg kunt draaien. Brobbey is een leuke jongen, maar lang niet zo'n complete spits als ik was."