Vink vindt dat Ajax-duo met Brobbey aan de slag moet: 'Wild en hard'

Vink vindt dat Ajax-duo met Brobbey aan de slag moet: 'Wild en hard'

13 augustus 2023 om 09:23

Marciano Vink vindt dat Brian Brobbey moet gaan werken aan zijn afronding. De 21-jarige spits van Ajax miste zaterdagavond in het Eredivisie-duel met Heracles Almelo (4-1) enkele goede kansen, waarvan de grootste na twintig minuten was.

Vink ziet een groot verschil tussen Brobbey en Mohammed Kudus, die een kwartier voor tijd wel goed afwerkte op aangeven van Benjamin Tahirovic. "Zou het geen idee zijn dat Kudus met Brobbey aan de slag gaat? Want hoe simpel hij deze bal afmaakt, met de binnenkant van zijn voet, rustig in de hoek, zo wild gaan de kansen van Brobbey voorbij", zegt de analist bij De Eretribune.

Volgens de ex-Ajacied is Brobbey al langer te onrustig in de afronding. "Hij heeft dit natuurlijk ook bij Jong Ajax gehad. Dan had hij acht kansen en scoorde hij er twee. Dan stond overal 'Brobbey scoort twee keer' en iedereen vond het fantastisch. Maar dan waren er wel zes momenten waarop hij iets beter of zorgvuldiger kon omgaan met de kansen. Een type als Kudus, maar ook iemand als Klaas-Jan Huntelaar, zou best met hem aan de slag kunnen. Dat hij goed blijft kijken en met de binnenkant binnenschiet, in plaats van wild en hard."

Vink vindt dat Brobbey te veel kansen nodig heeft. "Ajax creëert over het algemeen veel kansen, dus hij zal z'n goals wel maken. Het is trainbaar, maar ik ben bang dat het moeilijk gaat worden, omdat hij dit al lang heeft. Hij scoort echt wel, maar van de zes kansen maakt hij er twee", aldus de voormalig middenvelder, die aan Romelu Lukaku moet denken. "Die heeft ook een beetje dat ongelukkige soms, dat zit 'm ook een beetje in hun kracht."