'Toen Van Hooijdonk bij Feyenoord kwam, zeiden veel jongens: dan ben ik weg'

'Toen Van Hooijdonk bij Feyenoord kwam, zeiden veel jongens: dan ben ik weg'

15 augustus 2023 om 17:33

Er is een hoop te doen om Pierre van Hooijdonk, die na zijn optreden bij Studio Voetbal in opspraak is geraakt. Meerderen hebben zich al negatief uitgelaten over de voormalig spits. In het verleden bij Feyenoord kon ook niet iedereen door een deur met Van Hooijdonk, wordt duidelijk in #DoneDeal van VoetbalPrimeur.

Van Hooijdonk haalde zondagavond vernietigend uit naar Ajax-trainer Maurice Steijn. Hij noemde hem een 'luie trainer' en betichtte de oefenmeester betrokken te zijn bij 'duistere dealtjes'. Steijn eist een rectificatie van Van Hooijdonk, terwijl de NOS zich al uitgesproken heeft over het voorval.

"Het verbaast me in zoverre niet", zegt Kaj Ramsteijn, voormalig speler van Feyenoord, in de transferpodcast van VoetbalPrimeur. De oud-verdediger doelt op de hetze die Van Hooijdonk al langer voert tegen Steijn. "Steijn heeft natuurlijk ook al eens gezegd dat hij Van Hooijdonk een lul vindt. Maar ik ken nog het verhaal uit de tweede periode van Van Hooijdonk bij Feyenoord..." 

In januari 2006 keerde Van Hooijdonk terug in Rotterdam-Zuid, na bij Fenerbahce en NAC Breda te hebben gespeeld. "Toen waren er spelers, vooral jonge spelers, die zeiden: als hij terugkomt, dan ben ik weg."