Reactie NOS na aanleiding van Studio Voetbal-uitzending

Eerste reactie NOS na Studio Voetbal-ophef: 'Onvoldoende onderbouwde beweringen'

15 augustus 2023 om 09:12
Laatste update: 15 augustus 2023 om 13:31

De NOS betreurt het feit dat de meningen die afgelopen zondag tijdens Studio Voetbal werden verkondigd onvoldoende werden onderbouwd. Pierre van Hooijdonk noemde Ajax-trainer Maurice Steijn tijdens de uitzending een 'luie trainer' en betichtte hem vervolgens ook van het sluiten van 'duistere dealtjes' ten tijde van zijn periode bij NAC. 

Jacqueline Smit, interim-hoofd van NOS Sport, heeft namens de NOS gereageerd op de uitspraken en al het stof dat de veelbesproken uitzending heeft doen laten opwaaien. 'Van de gasten aan tafel wordt ook verwacht dat zij hun mening en analyses geven. Het is wel belangrijk dat de beweringen onderbouwd worden. Dat is in deze eerste uitzending van het seizoen onvoldoende of niet gebeurd. Dat is onderdeel van de evaluatie', aldus Smit. 

De aantijgingen van Van Hooijdonk aan het adres van Steijn waren voor laatstgenoemde reden om maandag over te gaan tot juridische hulp. Hem werd vervolgens geadviseerd een rectificatie te eisen, iets wat gebeurde in de vorm van een brief van zijn advocaat Jan Kabalt. Van Hooijdonk wordt opgedragen afstand te doen van zijn uitspraken. Wanneer de analist en voormalig spits dat niet doet, volgt een rechtszaak. Van Hooijdonk is inmiddels op de hoogte van de brief, maar besluit vooralsnog niet te reageren en zich te beraden op een reactie of mogelijk een rectificatie.