Van der Meyde laat geen spaan heel van Van Hooijdonk

Vernietigende uithaal naar Van Hooijdonk: 'Het is een slang, weet iedereen'

14 augustus 2023 om 21:15

Pierre van Hooijdonk krijgt een dag na zijn uitspraken over Maurice Steijn bij Studio Voetbal de wind van voren. Ook Andy van der Meyde doet een duit in het zakje: in de uitzending van Veronica Offside haalt hij vernietigend uit.

"Ik vind dit echt een laffe streek", begint Van der Meyde. "Dit is een steek in de rug van Steijn. Je bent een rat als je dit soort dingen roept. Het is een schande." De oud-international begrijpt de NOS ook niet. "Waarom zou je hem nog aan tafel laten? Natuurlijk moet hij weg. Het is algemeen bekend in de voetballerij dat hij een slang is."

Vervolgens doet Van der Meyde een pikante onthulling over de zoon van Van Hooijdonk. "Sydney is dronken gevallen in de douche en had een gat in zijn hand, dáárom heeft hij niet meer zoveel gespeeld."

Van Hooijdonk zette Steijn zondagavond weg als een luie trainer en betichtte hem van betrokkenheid bij 'duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers'. Dat zou zijn gebeurd in zijn tijd als trainer van NAC Breda. Sydney van Hooijdonk verliet de club toen transfervrij en voerde hij een gebrek aan vertrouwen van Steijn aan als een van zijn beweegredenen.

Steijn en zijn advocaat eisen nu dat Van Hooijdonk zijn uitspraken rectificeert op de nieuwssite van de NOS en in de uitzending van Studio Voetbal. Gebeurt dat niet, dan volgt er mogelijk een aangifte wegens laster en smaad.