'Ajax heeft Antwerp-verdediger in vizier: alternatief voor Tagliafico en Ito'

'Ajax wil Overmars beroven van verdediger als Tagliafico en Ito niet komen'

14 augustus 2023 om 09:39
Laatste update: 14 augustus 2023 om 09:41

Ajax heeft Gastón Avila, verdediger van Royal Antwerp FC, op de korrel, meldt De Telegraaf. Als Nicolás Tagliafico niet haalbaar blijkt, schakelen de Amsterdammers door naar de 21-jarige Argentijn.

Maandagochtend bracht de ochtendkrant naar buiten dat Ajax een poging onderneemt om Tagliafico terug te halen. De speler staat open voor een terugkeer in de Johan Cruijff Arena en de komende dagen moet blijken of Olympique Lyon wil meewerken. Slaagt Ajax er niet in de voormalig publiekslieveling in te lijven, komt Avila serieus in beeld. 

Antwerp wil de linksback, die ook als linkercentrale verdediger uit de voeten kan, het liefst niet kwijt, klinkt het. Tegelijk kan The Great Old een transfersom van naar verluidt twaalf miljoen euro goed gebruiken om te investeren in het kampioenselftal. Avila verruilde vorig jaar Boca Juniors voor Antwerp. In zijn debuutseizoen in België kwam hij tot 31 officiële wedstrijden.

Hiroki Ito
Omdat Avila ook als centrale verdediger uit de voeten kan, geldt hij ook als alternatief voor VfB Stuttgart-verdediger Hiroki Ito. Ajax houdt hoop op de komst van de Japanner, maar wacht naar verluidt nog altijd op een tegenvoorstel uit Duitsland. De twee eerste biedingen van Ajax werden afgeslagen door Stuttgart.