AZ rekent eenvoudig af met Go Ahead

AZ rekent eenvoudig af met Go Ahead: indrukwekkend Eredivisie-debuut Van Bommel

13 augustus 2023 om 16:23

AZ is zondagmiddag in eigen huis uitstekend begonnen aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. Waar de Alkmaarders midweeks in de derde voorronde van de Conference League tegen Santa Colomo nog de nodige moeite hadden, had het geen kind aan Go Ahead Eagles. Ruben van Bommel maakte indruk bij zijn Eredivisie-debuut.

Bij AZ was er een basisplaats voor Van Bommel, die deze zomer overkwam van MVV. De linksbuiten verving de geschorste Jesper Karlsson. Al na vier minuten spelen kon de zoon van Mark van Bommel zijn eerste Eredivisie-assist bijschrijven. Go Ahead-verdediger Jamal Amofa ging gigantisch de mist in, waarna Jordy Clasie op aangeven van Van Bommel eenvoudig kon binnen schuiven.

Slechts elf minuten later was het alweer raak voor AZ, dat niets te duchten had van de bezoekers uit Deventer. Vangelis Pavlidis kon ongehinderd binnenkoppen en verdubbelde daarmee de Alkmaarse voorsprong. De Griekse spits kreeg in de eerste helft nog de kans om de stand naar 3-0 te tillen, maar de lat bracht redding voor Go Ahead.

Die derde Alkmaarse treffer kwam er kort na rust alsnog. Van Bommel zette zijn debuut extra luister bij door de treffer voor zijn rekening te nemen. Pascal Jansen bracht vervolgens een aantal wissels binnen de lijnen, waarna AZ wat gas terug nam. Dat resulteerde in de 65e minuut nog in een treffer voor Go Ahead. Middenvelder Philippe Rommens schoot een vrije trap werkelijk schitterend in de kruising. In de slotfase sloegen AZ nog twee keer toe. De 4-1 kwam van de voet van Dani de Wit (strafschop), waarna Mayckel Lahdo de eindstand op 5-1 bepaalde.