'Lang wordt niet een van de beste, wél dé beste speler van de Eredivisie'

De Mos lyrisch: 'Niet een van de beste, dé beste van de Eredivisie'

11 augustus 2023 om 20:53
Laatste update: 11 augustus 2023 om 20:54

Aad de Mos geeft hoog op van Noa Lang. De voormalig trainer denkt dat PSV veel plezier gaat beleven aan de Oranje-international, die voor een clubrecord overkwam van Club Brugge.

Lang heeft zich in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord, waarin hij de winnende goal maakte, al laten gelden. "Ik ben ervan overtuigd dat PSV veel plezier aan Lang gaat beleven. Hij gaat veel goals maken, in die mate zelfs dat hij hoog zal eindigen op de topscorerslijst", zegt De Mos tegen Het Nieuwsblad. "En hij zal De Jong wel de nodige assistjes aangeven. Noa Lang wordt niet een van de beste, wél dé beste speler in de Nederlandse competitie."

"De tegenstanders vrezen hem, hoor", aldus De Mos, die weet dat Lang een 'gevoelige jongen' is. "PSV zal 'm sowieso liggen. Familiaire club. Noa zei al dat hij België niet zal missen, maar wél Club Brugge. Zegt veel." 

De Mos verwacht dat Lang diens 'nare maniertjes' niet meeneemt naar Eindhoven. "Wel, bij PSV wordt dat niet geaccepteerd. Niet door de trainer (Peter Bosz, red.), niet door de fans, niet door zijn ploeggenoten. Hij zal wel in het gareel lopen."