'Eiting blijft in strijd met Volendam: captain meldt zich ziek voor seizoensstart'

'Eiting blijft in strijd met Volendam: captain meldt zich ziek voor seizoensstart'

11 augustus 2023 om 18:07
Laatste update: 11 augustus 2023 om 18:13

Carel Eiting heeft zich voor de tweede keer in korte tijd ziek gemeld bij FC Volendam. Dat meldt De Telegraaf. De 25-jarige middenvelder heeft al de hele transferperiode zijn zinnen op een transfer gezet en het ziek melden zou mede komen door de gang van zaken rond de transfer. 

Eiting wil heel graag naar het geïnteresseerde FC Twente. De Tukkers wilden hem voor 400.000 euro op pikken, maar in het vissersdorp reageerden ze lachend op dat bod. De Noord-Hollanders menen dat de ex-Ajacied 2,4 tot 2,8 miljoen euro waard is. Een vermeende transferclausule, die al dan niet geldig is, lijkt het grote struikelblok. Eiting zelf blijft telkens wijzen naar die clausule.

Volgens Eiting is er een afspraak gemaakt dat hij voor 400.000 euro mag vertrekken deze zomer. Volgens Volendam is er van die afspraak geen woord waar. Mede daarom sloeg Eiting eerder al een paar trainingen over en meldt de middenvelder zich nu dus weer ziek. Volendam lichtte eerder deze zomer een optie in het contract van Eiting, waardoor hij tot 2025 vast ligt in het Vissersdorp. Eerder was dit 2024.

FC Volendam begint vrijdagavond aan het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Eiting was er wel bij tijdens de laatste oefenwedstrijd van het seizoen tegen Heracles Almelo, maar de wedstrijd tegen de Arnhemmers mist hij dus. Of er nog enige beweging is rond een mogelijke transfer van de middenvelder is onbekend.